Ekonomi

İhtiyaç Kredisi Oranları

İhtiyaç kredisi alacak olanlar ihtiyaç kredisi oranları hakkında bilgi sahibi olacaktır. Bankaların farklı oranları üzerinden karşılaştırma yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Oranı Neye Göre Belirleniyor?

Bankaların sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi oranları direkt olarak arz talep ilişkisine göre belirlenmektedir. Bunun için bankaların sunmuş olduğu oranlar arasında çok büyük farklar olmadığını görüyoruz.

Müşterinin Kredi Notu: Bankaların müşterilerine özel olarak ihtiyaç kredi oranı vermesi ise müşteri notu ile ilişkilendiriliyor. Eğer sizin kredi notunuz yüksek ise bankalar size kolaylık tanıyabiliyor. Bu sebeple hangi banka ile ne kadar çalışmış olduğunuz da önemli oluyor.

Çoğu zaman genel piyasa koşullarına göre oranların belirlenmiş olduğunu söyleyebiliriz. Farklı bankaların sunmuş olduğu oranlar üzerinden hareket ederek direkt olarak kredi talep edebilirsiniz. Bunun için bankaların müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Oranları

Bankaların belirlemiş olduğu oranların farklı kriterlerin dikkate alınması ile gerçekleştiğini göreceksiniz. Bu durumda direkt olarak en uygun ihtiyaç kredisi oranları veren bankalar arasından birini seçmek isteyeceksiniz. Bankaların resmi internet sitesine girdiğinizde kredi türlerine göre sunulan oranları görebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi;

Bazı bankalarda 3.000 TL’den talep edilmeye başlanıyor. Bazı bankalar için ise bu tutar 5.000 TL ile sınırlandırılmış. 100.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi veren bankalar da var. Maksimum sınırlaması 50.000 TL ile sınırlandırılmış olan bankalar da var. Sizin ihtiyacınızın ne yönde olduğunu en iyi şeklide teşhis etmeniz durumunda, seçmiş olduğunuz bankadan kredi talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi bankadan ihtiyaç kredisi almalıyım sorusunun en sık sorulan sorular arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu sorunun cevaplanmasının ardından direkt olarak, seçmiş olduğunuz banka ile anında iletişime geçerek talep ettiğiniz ihtiyaç kredisini alabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu