Sağlık

Bonding Tekniği Nedir?

Bonding Tekniği ile Dişler Bembeyaz

 

Bugünlerde birçok internet sitesinde, televizyonlarda sıkça rastladığımız bir kavram bonding. Peki, nedir bu bonding tekniği, ne işe yarar? Kısaca merak ettiğiniz soruların cevaplandırmaya yardımcı olacağım. Bonding tekniği günümüzde özellikle de son dönemde oldukça popüler bir diş yapım tekniktir. Diş hekimleri tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. Hollywood sanatçılarının daha güzel bir gülümsemeye kavuşması için geliştirilmiştir.

Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da herhangi bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu tedavide kullanılan malzemeler doğal dişin dış yüzeyine tutturularak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir. Dişlerde hasarı en aza indiren bir sistem olmakla birlikte günümüzde en son ve en çok uygulanan diş hekimliği işlemlerinden biri sayılmaktadır.

Dişler bu sistemle tedavi edilirken diğer iş işlemlerine göre oldukça ağrısız sayılabilir ve dişçi koltuğuna fobisi olanlar bile rahatlıkla yaptıra bilirler. Ortalama bir seansta tedavi işlemi tamamlanmaktadır. Ayrıca bu amaçla üretilen malzemeler oldukça ileri teknolojide üretilmiş olup  hemen hemen diş yapısıyla aynı özellikler taşırlar ve normal dişler kadar renk değişimi olur. Yüzey pürüzlülüğü, cilalama yöntemi ile en aza indirildiğinde lekelenmeye karşı dayanıklılığı artar. Sigara, çay, kola, kahve gibi olası lekelenmeler ise, rutin diş muayenelerinde kolaylıkla giderilebilir.

Peki, bu işlem herkese uygulanabilir mi?

Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi metodu uygulanabilir. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, yetişkinler ve yaşlılar dişlerinin görünüşlerini ve gülümsemelerini bu metot sayesinde daha da güzelleştirebilirler. Ayrıca Son teknoloji ile üretilen malzemelerin ömrü 5 ila 10 yıldır. Bonding (adeziv sistem) uygulanmış bir dişe, daha sonra yeniden bir bonding işlemi tekrar uygulanabilme imkânı sağlamaktadır. Bu işlemi dişlerinize yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli durum çok sert nesneleri (ceviz, fındık, buz, şeker vb) dişleriniz ile kırmamanız.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu