Sağlık

İSİLİĞE NE İYİ GELİR

 

İSİLİĞE NE İYİ GELİR

İsilik,cildimizde bulunan ter bezlerinin tıkanması ile ortaya çıkan bir durumdur.Ter bezlerinin tıkanması ile beraber ter dışarı atılmaz ve bununla beraber ter geri iner ve ortaya kabartılar ve döküntüler çıkar.İsilik aslında genellikle yaz aylarında ortaya çıkar.İsilik sorunu ile bebekler daha sık karşılaşır ve bunun yanında çocuklar ve yetişkinlerde de sıkça görülebilir.İsilik fazla terlemek,uzun süre hareketsiz kalmak,aşırı kilolu olmak,aşırı kalın giyinmek gibi pek çok nedenle ortaya çıkabilir.

İsiliğe Ne İyi Gelir?

Isı ve Nemin Azaltılması:İsiliğin en önemli nedenlerinden biri aşırı terlemedir bu sebeple aşırı sıcaktan korunmak gerekiyor.
Ilık Banyo Yapmak:İsilik sorunu yaşıyorsanız yapacağınız en etkili şeylerden biri ise ılık su ile çokça yıkanmaktır.Yıkanmak gözeneklerinizi açar ve vücut sıcaklığınızı dengeler.
Kıyafetlerinize Çok Dikkat Edin:Kat kat ve kalın giymek isiliğe neden olabilir bundan dolayı aşırı kalın giyinmekten kaçınmak gerekiyor.Pamuklu kıyafetler terinizi çeker ve terlemeyi de önler.
Deniz Suyu:Deniz suyu aslında isiliğe çok iyi gelen yöntemler arasında etkili olanlarından biridir.Vücudumuzdaki ter bezlerinin açılmasını sağlayarak isiliği ortadan kaldırır.Deniz suyu ile temas ettikten sonra tekrar tatlı su ile yıkanmak gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu