Dekorasyon

2023 Dekorasyon Trendleri ve Dekorasyon Önerileri

2023 Dekorasyon Trendleri ve Dekorasyon Önerileri! Ev dekorasyonu trendleri her zaman değişiyor. Peki, dekorasyon trendleri 2023 detayları neler? İşte dekorasyon trendlerine dair bilmeniz gerekenler..

2023 Dekorasyon Trendleri ve Dekorasyon Önerileri! Evi dekore edebilmek için öncelikle trendler neler onları iyice araştırmak gerekmektedir. Bizde bu yazımızda 2023 yılının dekorasyon trendlerini sizler için ele aldık.

Nötr ve Doğal Tonlar

2023’de bu klasikleri takip eden daha fazla ev tasarımı göreceğiz. Duvar boyası renkleri olarak gri, bej, beyaz ve kahverengi sıcak veya zengin tonlarla dizayn edilecek. İnsanlar evlerinde daha ferah hissetmek için toprak tonlarına yöneliyorlar. Bundan dolayı nötr ve doğal tonların dekorasyon trendleri arasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İster mobilyanın kendisi, isterse dekoratif unsurlar olsun, doğadan ilham alan renkler ve dokular daha yaygın hale gelecek. Yeşiller, zengin/koyu kırmızılar ve toprak tonlarının yanı sıra ilgi çeken doğal organik şekiller gibi detaylar öne çıkacak.

Yeşil ve Pembe Vurgular

Dekorasyon trendleri arasında bir diğeri de yeşil ve pembe vurgular oluyor. 2023, daha önce hiç görmediğiniz bir şekilde yeşiller ve pembelerle ilgili. Mücevher tonlu yeşilleri ve farklı toprak pembeleri sık olarak görüyoruz. Yeşil tonları sakinleştirici ve beyin için güvenliği işaret ederken, sessiz paletlerdeki derin pembeler sıcaklık ve rahatlık yayar. Esasen hepsi de zihinsel ihtiyaçlara hizmet eder. Bu yüzden de yeşil ve pembe vurgulara dekorasyonda yer verebilirsiniz.

Bitkilerin Kullanımı

2023 ev dekor trendlerinde yeşilin tonlarına odaklanma, doğa temelli veya biyofilik tasarımların yükselişine bağlanabilir. Amaç ister doğayı içeri getirmek olsun, isterse sadece evi doğal tonlarla yenilemek olsun, günümüzde bitkiler daha da popüler hale geliyor. Doğayla olan bu bağlantı, bitkilere odaklanan dekorasyonlar, doğal temalı veya estetik duvarlar ya da bitkilerin fiziksel olarak getirilmesi yoluyla sunulabilir.

Eğri Mobilyalar

Kavisli mobilya trendi, geçtiğimiz yıl hızla yükseldi. Görünen o ki dekorasyon trendleri 2023 listesinde de yer buluyor. Bu detay, 60’lı ve 70’li yıllara dayanan zamansız bir orta yüzyıl trendini yeniden canlandırdı. Aslında, aynalar, mutfak adaları veya yuvarlak sırtlı sandalyeler gibi lüks mobilyalar olsun, daha fazla insanın kavisli parçalar fikrine yoğunlaştığını görüyoruz.

Süslü Kumaşlar

Yatak odalarında nötr ve sıcak tonları dengelemek için süslü dokular sıklıkla tercih ediliyor. Böylece mekana doku, derinlik ve renk katmak söz konusu olabiliyor.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu